Full service online marketing bureau!

info@nextlead.nl 030 42 00 445

Maak gebruik van een gebruikerstest!


Hoe gebruiksvriendelijk is jouw website of webshop?

Tegenwoordig wordt door elke website/webshop-bouwer -en beheerder rekening gehouden met de SEO-vriendelijkheid van de betreffende website of webshop. Hoe goed scoort de site/shop in Google, op welke keywords moet de site/shop gevonden worden in Google en hoeveel concurrentie is er op de verschillende zoektermen.

De mobielvriendelijkheid van de site/shop wordt ook vaak gecheckt ('schaalt de site/shop netjes mee op de mobiel'), want je wilt geen bezoekers kwijtraken omdat de site/shop op de mobiel niet goed te bekijken is.

Maar, hoe vaak wordt een site/shop eigenlijk gecheckt op de gebruiksvriendelijkheid (usability) voor de bezoekers? Het antwoord: Te weinig!
Vragen als: 'Weten onze bezoekers de informatie te vinden die zij nodig hebben', 'kunnen ze het product vinden dat ze willen hebben', 'kunnen bezoekers contact met ons opnemen, op de manier die zij willen', 'is het duidelijk hoe je een account kunt aanmaken' en 'zijn er belangrijke zaken die de bezoekers niet zien op de site/shop, maar eigenlijk wel hadden moeten zien' blijven onbeantwoord.

Een gebruikerstest? DOEN DUS!

De gebruiksvriendelijkheid van je site/shop kun je flink optimaliseren wanneer je de verbeterpunten (n.a.v. de gebruikerstest) aanpakt. Een gebruiksvriendelijke site/shop zorgt voor meer tevreden bezoekers, een hogere conversie & meer sales.


TIP: Voer de gebruikerstest uit met 'echte' bezoekers, oftewel jouw eigen klanten. Het heeft geen zin om een gebruikertest uit laten voeren met bezoekers die niet in jouw doelgroep zitten.


Ja, ik wil een gebruikerstest laten uitvoeren

Wanneer je overtuigd bent van het gebruik van de gebruikerstest, kun je contact met ons opnemen. We gaan graag met je in gesprek om gezamenlijk te bepalen wat de doelstelling van de gebruikerstest is, welke verschillende scenario's de gebruikers moeten doorlopen en wie (welke klanten) de test gaat uitvoeren.
Vervolgens gaan we aan de slag met het uitwerken van de scenario's en het benaderen van de betreffende klanten. De klanten worden geinterviewd en moeten op de computer, tablet en mobiel verschillende opdrachten uitvoeren. Dit resulteert uiteindelijk in een verslag met onze bevindingen en verbeterpunten.

Geinteresseerd?

Mail naar INFO@NEXTLEAD.NL of bel 030 - 4200445. Tot snel!

Wil jij ook online succes?

Vraag nu een offerte aan

Direct contactWaarom Next Lead?

Om onze klanten zo goed -en zo veel mogelijk te ondersteunen bieden wij een uitgebreid pakket aan producten en diensten. Zo kun je bij ons terecht voor Websites, Webshops, Strategie, Trainingen en Presentaties, Mobiele Applicaties, Webteksten, Huisstijlontwikkeling, Emailmarketing (Mailchimp), Leadgeneratie (SEO), Social media (Facebook) en Online video. Zo heb je 1 partner voor al jouw (online) activiteiten!