In de schijnwerpers:

Masterpiece

Suzanne Vermet-Reijgersberg

Ik ben Suzanne Vermet-Reijgersberg en sinds een jaar eigen ondernemer. Na jaren in loondienst te hebben gewerkt, besloten mijn compagnon Lieke van Schouwenburg en ik vorig jaar in het diepe te springen. We liepen al tijden rond met de droom om samen iets te beginnen in de mode. Geen traditionele winkel, maar een kledingbibliotheek. Een plek waar je kleding kunt lenen in plaats van kleding kunt kopen. De mode-industrie is een hele vervuilende industrie, dit komt onder andere door de enorme opmars van fast fashion. Goedkope kleding die vaak in slechte omstandigheden voor arbeiders en het milieu in lagelonenlanden wordt gemaakt. Daar wilden we niet langer aan bijdragen, maar we houden wel van mooie kleding en af en toe iets nieuws in onze kast. Dus zo ontstond het idee van een kledingbibliotheek!

Masterpiece webshop
Kleding webshop woocommerce

Masterpiece werkt samen met designers en modemerken en richt zich met name op oude collecties; kleding die anders niet wordt gebruikt, voor dumpprijzen wordt verkocht of misschien wel wordt vernietigd. Door kleding met elkaar te delen is er minder kleding nodig en verkleinen we met elkaar de afvalberg. Masterpiece is dus aan de ene kant begonnen uit een droom om de mode-industrie te verduurzamen en aan de andere kant vanuit de liefde voor prachtige kleding.

Masterpiece

Klanten van Masterpiece hebben één ding met elkaar gemeen; ze houden van mooie kleding en wisselen graag regelmatig hun garderobe.
Verder is de Masterpiece-klant heel divers. Zo zijn er klanten die op regelmatige basis enkele stuks bij ons huren, bijvoorbeeld voor een bruiloft of een presentatie. Maar er zijn ook klanten die iedere maand, als onderdeel van een abonnement, kleding bij ons lenen. Zij kopen dus bijna geen kleding meer, maar huren alles.  Redenen om bij ons te huren zijn daarin heel uiteenlopend. We horen vaak dat klanten het duurzaamheidsaspect belangrijk vinden, maar ook de liefde voor prachtige designerkleding brengt ze bij ons.

Webshop Next Lead
Share a masterpiece

We verhuren luxe kleding die vaak prijzig is in de aanschaf. Dankzij Masterpiece kunnen onze klanten kleding dragen die daarvoor nog onbetaalbaar was.

In Nederland is het fenomeen kledingbibliotheek nog vrij onbekend, toch zijn we niet de enige. Wij onderscheiden ons in onze collectie, mooie exclusieve samenwerkingen met designers en merken en met het aanbieden van een abonnement.

Marketing

Masterpiece is pas een jaar in business. Aanvankelijk waren we ervan overtuigd dat een webshop voor ons dé manier was om onze kleding aan te bieden aan onze klanten. Maar de ervaring leert nu dat dit in combinatie met een fysieke winkel de gouden formule is. Sinds oktober hebben we dan ook onze eigen showroom/kantoor in Den Haag. Onze webshop zien we nu meer als onze etalage, het verlengstuk van onze showroom, dé plek waar klanten voor het eerst kennismaken met Masterpiece. Vaak volgt vervolgens een persoonlijke afspraak zodat de kleding gepast kan worden en wij advies kunnen geven.
We hebben het geluk gehad dat we best wat free publicity hebben gehad, dat heeft ons aardig wat klanten opgeleverd. Verder hebben we tot nu toe veel gehad aan ons netwerk en aan mond-tot-mondreclame.

Woocommerce Utrecht
Masterpiece webshop

Samenwerking met Next Lead

Via het creatieve bureau dat ons logo ontwikkelde kwamen we vorig jaar met Next Lead in contact. Op dat moment hadden we eigenlijk pas heel kort een website, daar wilden we graag een webshop aan toevoegen. Ook voldeed de ‘oude’ site niet helemaal aan onze verwachtingen. Omdat we voor de tweede keer in korte tijd met onze digitale uitingen aan de slag gingen waren we aanvankelijk wat huiverig. We wilden het nu namelijk wel in één keer goed doen. Dat is meer dan gelukt! We zijn heel erg goed geholpen door Alexander en zijn team. Vanaf het eerste moment gingen ze heel professioneel, maar ook laagdrempelig en persoonlijk met onze wensen aan de slag. Bij vragen werd en wordt er snel gehandeld en dat vinden we heel erg prettig. We hebben al weer wat nieuwe wensen en ideeën om onze website uit te breiden en dat zullen we, als het aan ons ligt, zonder twijfel door Next Lead laten uitvoeren. Meer info over de samenwerking

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) online partner?

Wil jij ook online succes met jouw website of webshop? We plannen graag een vrijblijvend (video)gesprek met je in om de mogelijkheden te bespreken.

Bel, mail of vul het contactformulier in. Tot snel!