Full service online marketing bureau!

info@nextlead.nl 030 42 00 445

Responsive en adaptive webdesign


Hoe wordt uw website weergegeven?

Anno 2014 zit iedereen elk vrij moment van de dag gekluisterd aan zijn of haar tablet/smartphone. Het surfen op browsers gebeurt niet meer alleen op de computer maar voornamelijk op de kleinere apparaten. Iedereen is steeds mobieler en men gebruikt een grote diversiteit aan apparaten om te surfen.

Er is niks meer vervelend dan bij het bezoeken van de website eerst een paar seconden te moeten scrollen of in te zoomen voordat de pagina leesbaar op je beeld komt. Voor dit probleem zijn twee oplossingen uitgevonden: responsive en adaptive webdesign.
 

Responsive webdesign

Responsive webdesign is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van relatieve eenheden. De pagina wordt geschaald naar een percentage van het element waarin ze zich bevinden of de afmetingen van het zichtbare gedeelte van de browser.

Het voordeel van het Responsive design is dat de beheerder maar 1 bron hoeft te onderhouden en alles meteen wordt doorgevoerd op alle apparaten. Een ander groot voordeel is dat de SEO van je website goed blijft werken.


Voorbeeld van Responsive webdesign


Adaptive webdesign

Adaptive webdesign is een techniek waarbij er verschillende stijlcodes geschreven worden voor de verschillende apparaten. Aan de hand van het detecteren van het apparaat wordt de code, en daarmee de website indeling, gekozen.

Het voordeel van een adaptive webdesign is dat de website is geoptimaliseerd voor de resolutie van het apparaat. Ook heb je hier de mogelijkheid om te bepalen wat relevant is voor de bezoeker om te zien bij elk gewenst apparaat. Als voorbeeld zijn de contactgegevens, bij deze indeling, gemakkelijk te vinden op je smartphone want deze zijn vaak relevant bij een dergelijk websitebezoek. Aan de bezoekerskant zal je een ideale gebruikerservaring ervaren.

Het nadeel van responsive webdesign is dat er meer code en dus ook meer tijd in de website gaat zitten. De laadtijd van een website op een smartphone wordt vanwege extra codes langer. Het gebruikersgemak van een smartphone ligt grotendeels bij de snelheid van het laden van de pagina. Het nadeel van adaptive webdesign ligt vooral bij de content managers, er zal een flinke hoeveelheid extra werk in gaan zitten.


Voorbeeld van Adaptive webdesign


Heeft u de keuze al gemaakt tussen responsive en adaptive webdesign?

Next Lead maakt samen met u een keuze tussen de twee mogelijkheden! Neem direct contact met ons op.
13 mei 2014

Wil jij ook online succes?

Vraag nu een offerte aan

Direct contactWaarom Next Lead?

Om onze klanten zo goed -en zo veel mogelijk te ondersteunen bieden wij een uitgebreid pakket aan producten en diensten. Zo kun je bij ons terecht voor Websites, Webshops, Strategie, Trainingen en Presentaties, Mobiele Applicaties, Webteksten, Huisstijlontwikkeling, Emailmarketing (Mailchimp), Leadgeneratie (SEO), Social media (Facebook) en Online video. Zo heb je 1 partner voor al jouw (online) activiteiten!